Skip to content

Snelheid van het genezingsproces

Een pil van de arts kan soms wonderen verrichten. Binnen een half uur is de hoofdpijn weg of het eczeem geslonken. Tevens hoeft de patiënt zelf meestal niets te doen (of laten); gewoon slikken of smeren en klaar.

Iets dergelijks hoeft u niet te verwachten bij een therapeutisch consult. Soms zijn snelle of bijna miraculeuze genezingen mogelijk, maar meestal betreft het een genezingstraject van weken of maanden. Op het moment dat uw lichaam attent gemaakt wordt op de onderliggende problemen, kan de klacht zelfs verergeren.

Tevens wordt er vaak een verandering gevraagd in een leefgewoonte. Dit kan een aanpassing in de voeding zijn, maar soms kan ook een gedragspatroon of werkbelasting de oorzaak vormen van de klacht en moet deze aangepast of gereduceerd worden.

U moet er dus zelf iets voor doen en de genezing gebeurt vaak maar langzaamaan (met ups en downs). Met andere woorden: verwacht geen wonderen. Een vuistregel is dat voor elk jaar dat u de klacht heeft gehad, u een maand moet rekenen om er vanaf te komen.

Duur van het behandeltraject bij Hands on Therapies

Over het algemeen moet u uitgaan van minimaal drie behandelingen met een tussenpoos van circa vier tot zes weken. Het is natuurlijk afhankelijk van de klacht hoe vaak en hoe lang behandeling noodzakelijk is.